Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
29 Aralık 2009 Salı
Fındıklı Şöbiyet
MALZEMELER :
500 gr. Yu-Ka Baklava Yufkası
500 gr. Dövülmüş Fındık
1 çay bardağı toz şeker
250g tereyağ
ŞERBET İÇİN :
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı;
Şerbet için şeker ve su kaynatılır.10 dk kaydanıktan sonra limon ilave edilir.5 dk daha kaynatılarak ılınmaya bırakılır.
18 -19 kat yufkayı üst üste koydum ve 7-8 santimlik karelere kestim , aralarına fındık ve şeker karışımı koyup kapatılır.Tepsiye dizilir ve ılık eritilmiş tereyağını tüm şöbiyetlerin üzerine döküp 180 derecede kızarıncaya kadar pişirili .Fırından çıktıktan 5 dk bekletilir.Daha sonra daha önceden pişirdiğimiz kaynamış şerbeti ılınmış halde üzerine dökülür. Afiyet Olsun..
Not:Şerbet Ilık Baklava 5 dk dinlenmiş sıcak olacaktır..Herkes bu tatlıya bayıldı.Tabiiki Bu Yu-ka baklava yufkasının marifetiydi..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Nefis gorunuyor, ellerine saglik!
Düş bahçesi çok teşekkürler
Harika görünüyor, olsada yesem :)
Ellerine sağlık arkadaşım......
ellerinize sağlık ben genelde milföyle yapıyorum çok pratik oluyor.. bal şker olsunn
Yorum Gönder