Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
11 Aralık 2009 Cuma
Süt Kremalı Pamuk Poğça
Malzemeler;
1 çay bardağı süt
10 gr.Yuva Aktif Kuru Maya
2 Yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Toz şeker
200 gr.Süt kreması
100 gr.Tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Yonca Kanola Yağı
Alabildiği kadar un (500 gr.kadar)
Hazırlanışı;
Ilık Süt,Şeker,Tuz ve Yuva maya eritilir.İçerisine yumurta eklenir ve çırpılır.Daha sonra süt kreması,tereyağı,sıvıyağ ilave edilir.En son un katılır ele yapışmaayan ama kıvamı umuşak bir hamur elde edilir.2 saat mayalanmak için hamurumuz dinlendirilir.Daha sonra yağlanmış tepsiye yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık canım, denemek lazım çok güzel görünüyor...
Meloş ellerine sağlık canım. Bu poğaçalar çayın yanında , birazda tulum peyniriyle harika gider.
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
Sevgilerimi gönderiyorum.
harika yuva maya com. trdincel özay
Canım,
ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar.
Sevgiylekal.
lezzetinden hiç şüphem yok....
mayayı yuva maya ile yaparsanız daha yumuşak olacaktır. dincel özay
Yorum Gönder