Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
7 Aralık 2009 Pazartesi
Tarhanalı Çörek
Malzemeler;
1 çay bardağı ev tarhanası
1 paket yuva yaş maya (42 gr)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Alabildiği Kadar Un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak)
Hazırlanışı;
Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir.Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra,
unumuz ilave edilir.Hamurumuzun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur.Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur,ve hamurumuz
mayalanmaya bırakılır.
2 saat sonra hamurumuz yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Merhaba canım.
Öncellikle Tarhanalı çörek çok değişik bir tarif olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Eminim çok güzel kokuyordur. Ellerine sağlık.
Kurs içinde canım devam edecek. Bir dahakine katılmayı sakın unutma
sevgilerimle
hmm cok degisik merak ettim tarhanali tarhanali ellerine saglik canim...
ilginç bir tarifmiş teşekkürler:) her yörenin tarhanası değişiktir gerçi ama bizimkiyle nasıl olacak çok merak ettim, mutlaka deneyeceğim;)
Canım,
hiç duymamıştım. Çok ilginç geldi. Ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel.
Sevgiyle kal.
Aa çok değişik bir çörek. Tarhanalı çöreği bilmiyordum.Nasıl oldu tadı?
canım tadı çok güzeldir.tarhana çorbasına çok yakışır zehracım.genellikle kayınvalidem yapar
ve çorumlular sinoplular :)
çok değişik bir tarif ellerine sağlık canım tadını merak ettim blogumun öbürünü izlersen sevinirim sevgiler
yuva maya tşkr dincel özay dino
daha fazlası yuva maya com tr de tıklayın dincel özay
Farklı bir tat olmuş cnm eline sağlık eminim çok lezzetlidir:)
Yorum Gönder