Yu-ka zardan ince baklava yufkası üretiyor.Yu-ka baklava yufkasından baklava şahane oluyor.Bayramda yaptığımda herkes hayran kaldı.Hatta tadı damaklarında kaldı diyebilirim.Bugüne kısmet oldu yayınlamak.Hee unutmadan birde Yu-Ka'nın Hazır Su Böreği Yufkası var.Onuda en kısa zamanda yayınlayacağım.Artık Su Böreğini Seviyorum ama yapamıyorum demiyeceksiniz :)Evet Cevizli Fındıklı Baklava Tarifine Geçelim;
İşte Tarifi;
MALZEMELER
1 kg. 55 yaprak Yu-ka baklava yufkası
500 gr. Tereyağı
200 gr. Çekilmiş ceviz içi
200 gr.Çekilmiş Fındık içi
Çok az tozşeker
ŞERBETİ İÇİN
4 Su Bardağı Su
4 Su Bardağı Şeker
4-5 damla Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları her 3 yaprakta bir yağlayarak 20 adedini serin
Ceviz,fındık ve şekeri bir kapta karıştırın.İç malzemenin yarısını serpin.
Yine 3 yaprakta bir yağlayarak 20 adet yufkayı aynı şekilde üzerine serin.
Kalan iç malzemeyi serptikten sonra kalan yufkaları da 3 yaprakta bir yağlayın.Son 3 yufkada Teker Teker her yaprakta bir yağlayarak son katına gelin.
İsteğe göre dilimledikten sonra kalan yağı sıcak olarak üzerine dökün.
180 -200 c'de ön ısıtma yapılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız baklavayı 5 dk beklettikten sonra ılık olan şurubu üzerine dökün.
Bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Fırından çıkarttığınız baklavayı 5 dk beklettikten sonra ılık olan şurubu üzerine dökün.
Bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
5 yorum:
Nefis görünüyor ellerine sağlık...
Sevgiler.
Teşekkürler Meloş
gelmişken bir dilimde baklava alayım ...
İnanmıyorum harika görünyor.Eşim bayılacak ben bunu yapsam.Kesin yuka baklava yufkası bulmam ve bunu yapmam lazım.paylaşım için teşekkürler
yok böyle bir görüntü deneyeceğim.harika..
sibelcim denizim şekercim yıldızcım hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler
Yorum Gönder