Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
24 Aralık 2009 Perşembe
Lychee'li Karemelli Islak Kek
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin;
1 kutu dr.outker karemelli pasta kreması
300 ml.süt
300 gr.Lychee (Liçi) meyvası
Yapılışı
Şeker ve yumurtalar çırpın. Süt, yağ, kakao ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğunuz 1 bardaklık karışımı kekin üzerine iyice çektirerek dökün.Diğer tarafta başka bir kapta süt ve kremayı çırpın ve kekin üzerine sürün.Liçi meyvaları ile süsleyin.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
canım eline sağlık çok lezzetli görünüyor. Kremayı kek soğumadan mı koyacağız üzerine yoksa biraz soğuduktan sonra mı?
Evet Kek Soğuduktan Sonra Canım.Birazda krema soğuk olabilir.
mımmm nasılda iştah açıcı görünüyor :P ellerine sağlık.
Lychee meyvesi çilek görünümlü,çilekten biraz daha mayhoş olan meyve galiba.Pasta çok şirin gözüküyor (:
ellerine sağlık canımm çok cici görünüyorr
Yorum Gönder