24 Aralık 2009 Perşembe

Lychee'li Karemelli Islak Kek




4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin;

1 kutu dr.outker karemelli pasta kreması
300 ml.süt
300 gr.Lychee (Liçi) meyvası

Yapılışı

Şeker ve yumurtalar çırpın. Süt, yağ, kakao ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin.

180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğunuz 1 bardaklık karışımı kekin üzerine iyice çektirerek dökün.Diğer tarafta başka bir kapta süt ve kremayı çırpın ve kekin üzerine sürün.Liçi meyvaları ile süsleyin.Afiyet Olsun..

5 yorum:

Roxelanne dedi ki...

canım eline sağlık çok lezzetli görünüyor. Kremayı kek soğumadan mı koyacağız üzerine yoksa biraz soğuduktan sonra mı?

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Evet Kek Soğuduktan Sonra Canım.Birazda krema soğuk olabilir.

karamel mutfak dedi ki...

mımmm nasılda iştah açıcı görünüyor :P ellerine sağlık.

Tuğba Agaci dedi ki...

Lychee meyvesi çilek görünümlü,çilekten biraz daha mayhoş olan meyve galiba.Pasta çok şirin gözüküyor (:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm çok cici görünüyorr