Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
17 Temmuz 2010 Cumartesi
Vişneli Pasta
Kakaolu Pandispanya için :
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı CKLT kakao
1 küçük boy çay bardağı YONCA Ayçiçek Yağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri, yumurtaların rengi beyazlaşıp, karışım kabarıncaya kadar mikserle 5 dk. çırpalım.
Ayrı bir kapta un, nişasta, kakao, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp eleyelim ve kek karışımına ilave edelim. Yağı da ekleyerek karışımı yavaşça tahta kaşıkla karıştıralım.
Yağladığımız 24 cm. çapındaki kelepçeli kalıba karışımı dökelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Çikolatalı Pastacı Kreması için :
500 ml süt
½ su bardağı toz şeker
½ çay bardağı CKLT Kakao
100 gr CKLT Bitter Kuvertur Çikolata
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, un, kakao ve yumurtaları iyice pütürsüz oluncaya kadar çırpalım ve ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ekleyip iyice karıştıralım ocağın altını kapatıp, kremayı soğumaya bırakalım. Kullanmadan önce soğumuş olan kremayı mikserle 2 dakika çırpalım.
Çikolatalı Ganaş İçin :
250 gr. CKLT Bitter Kuvertur Çikolata
1/2 paket krema (100 ml)
Süslemek İçin:
250 gr.Ayıklanmış Dondurulmuş Vişne
1 Poşet Kakaolu Kremşanti
1 Çay Bardağı Süt
100 gr. CKLT Antep Fıstıklı Bitter Beyoğlu Çikolatası
Hazırlanışı:
Kremayı bir kaba alıp ve kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtalım. Ocaktan alıp, içine küçük parçalara ayırdığımız çikolataları ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım. Oda ısısına gelinceye kadar soğumasını bekleyip kullanabiliriz.
Hazırlanışı:
Donmuş vişneleri bir süzgeçe alalım ve süzgeçinde altına bir kap koyarak vişne suyunu biriktirelim. Pandispanyayı enine 2 ye bölelim.
Pandispanyanın bir parçasını yerleştirelim. Yüzeyini vişne suyu ile iyice ıslatalım. Kakaolu pastacı kremamızın tamamını bu katın üzerine yayalım.
Donmuş ve suyu iyice süzülmüş vişneleri kremanın üzerine düzgünce yerleştirelim.
Antep Fıstıklı Beyoğlu Çikolatalarını kırıp üzerine serpin.
Pandispanyanın diğer parçasının da yüzeyini de vişne suyu ile ıslatalım ve ıslak tarafı kremanın üzerine gelecek şekilde bu katı da yerleştirelim. Üzerini süslemeye geçmeden önce pastayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
Pastayı bir tel üzerine alalım ve telin altına da bir tabak koyalım. Pastanın dışındaki kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkaralım. Haififçe soğumuş olan çikolatalı glazürü pastanın üzerine dikkatlice yayalım. Biraz bekleyip çikolatanın hafifçe donmasını bekleyelim. Pastayı servis kabımıza alalım. Krem şantiyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayalım ve buzdolabına koyup 10 dakika bekleyelim. Sonra sıkma torbasına alarak pastanın üzerini istediğimiz gibi krem şanti ve vişne ile süsleyelim.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok şık ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
ımm harıka..
kakao , çikolata ve vişnenin uyumu..
Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Harika gözüküyor ellerine sağlık canım...
Mutlu hafta sonları:)
naber şekerim uzun zaman oldu bu arada pastana bayıldım tam da diyete başlamıştım canım çekti öptüm sevgiler
elinize sağlık pasta nefis olmuş,vişneli pastaları da çok severim..bu aralar eşimin şekeri tavan yaptı maalesef evde tatlı yapamıyorum ama tatlıyıda çook seviyorum .size afiyet olsun...sevgiler
ellerine sağlık canımm pasta çok nefis görünüyorr:)))
mutlu hafta sonları dilerimm..
vişneli pastalara bayılırım cok guzel görunuyor ellerıne sağlık canım sevgiler çok öpüyorum
Süper bir pasta olmuş. Ellerine sağlık.
eline sağlık şekerim..
mm ellerine sağlık bayıldım boll çikolatalı boll çikolatlı
Eline sağlık canım, tam vişne zamanı pastalara hele çikolatalı ise nasıl da yakışır !!
Vişnenin tam zamanı herşeye çok yakışıyor ama bence en çok pastaya !
ellerne sağlık canım çok güzel ve eminim lezziz bir pasta yapmışsın
sevgiler
Yorum Gönder