Yine Sevgili Eyerhagu Gülsüm'ün sizler için benimle paylaştığı tarifi sizlerle paylaşıyorum.. Bayram için harika bir tarif..
Malzemeler:
1 paket tereyağı(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
1 paket tereyağı(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
Hamuru bulamak için; 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti :
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizin malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz
Kıvamı gelince soğuması için kenara alıyoruz
Hamur için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz
Ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden küçük parçalar koparıp, resimdeki gibi şekil veriyoruz ve irmiğe bulayarak tepsimize 3'er cm aralıkla diziyoruz (aralıklar önemli çünkü kabarınca birbirine yapışıyor)
Öncelikle şerbetimizin malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz
Kıvamı gelince soğuması için kenara alıyoruz
Hamur için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz
Ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden küçük parçalar koparıp, resimdeki gibi şekil veriyoruz ve irmiğe bulayarak tepsimize 3'er cm aralıkla diziyoruz (aralıklar önemli çünkü kabarınca birbirine yapışıyor)
180C önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıktıktan 10 dk sonra şerbetle buluşturuyoruz.Afiyet Olsun..
Fırından çıktıktan 10 dk sonra şerbetle buluşturuyoruz.Afiyet Olsun..
2 yorum:
Harıka olmuşlar ellerıne saglık canım.Bayramın da kutlu olsun:
haha çok sevimli görünüyor :) ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Yorum Gönder