27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bayram'a Özel Tatlı Tarifleri - 3 / Balparmak Tatlısı

Yine Sevgili Eyerhagu Gülsüm'ün sizler için benimle paylaştığı tarifi sizlerle paylaşıyorum.. Bayram için harika bir tarif..
Malzemeler:
1 paket tereyağı(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (ele yapışmayan bir hamur olacak)

Hamuru bulamak için; 4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti :
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizin malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz
Kıvamı gelince soğuması için kenara alıyoruz
Hamur için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz
Ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden küçük parçalar koparıp, resimdeki gibi şekil veriyoruz ve irmiğe bulayarak tepsimize 3'er cm aralıkla diziyoruz (aralıklar önemli çünkü kabarınca birbirine yapışıyor)
180C önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıktıktan 10 dk sonra şerbetle buluşturuyoruz.Afiyet Olsun..
balparmak tatlısı

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Harıka olmuşlar ellerıne saglık canım.Bayramın da kutlu olsun:

LeylaK dedi ki...

haha çok sevimli görünüyor :) ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...