17 Ağustos 2011 Çarşamba

Ramazan'a Özel Tarifler - 17 / Armutlu Ispanak Salatası



Malzemeler (4 kişilik):

1 paket bebek ıspanak
2 sert sarı armut
1 domates
20 ml Komili Taş Baskı Sızma Zeytinyağı
40 ml balsamik sirke
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım limon suyu
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Bebek ıspanakları yıkayıp kurulayın. Armutların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın, kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağı ve balsamik sirkeyi bir tavaya alın, kaynatarak suyunu çektirin. Armutları ve balı ekleyip yaklaşık 1 dakika çevirin ve ateşten alın.

Salata kaselerine ıspanakları paylaştırın. Cevizleri iri parçalara ayırıp yapışmaz tavada kokusu çıkana dek kavurun. Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Ispanakların üzerine dökün, armutları da paylaştırın. Domatesi dörde kesip çekirdeklerini çıkarın. Küp küp doğrayıp salataya ilave edin. Ceviz ve parmesan peynirini serpiştirin. Tavada kalan sosu da üzerlerinde gezdirip servis edin.Afiyet Olsun..

ıspanaklı armut salatası

2 yorum:

Elif'in defterinden dedi ki...

hakikaten değişik olmuş, salata manyağı biri olarak en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık :)

pembe kekik dedi ki...

Salatalara meyveleri çok yakıştırıyor ve çok severek yiyorum.Bu da çok güzel bir tarif ellerinize sağlık:)