5 Ağustos 2011 Cuma

Ramazan'a Özel Tarifler - 5 / Yalancı Şöbiyet

Photobucket

 

Ramazan'a Özel Tarifler - 5 / Yalancı Şöbiyet Tarifi..

Kullanılan Malzemeler:
  1. 10 yaprak milföy hamuru
  2. 1 bardak süt
  3. 2,5 yemek kasığı irmik
  4. 1/2 su bardağı  fındık yada fıstıkiçi
  5. 3 bardak su
  6. 3 bardak şeker
  7. bir miktar tereyagı

Hazırlık
  1. Önce şerbeti hazırlayıp sogutmak gerekli,koyu kıvamlı bir serbet olmasına dikkat edilmeli..
  2. Milföyleri dolaptan çıkarıp,ılınmasını bekleyin
  3. Bu arada süt ve irmikten olusan kaymağı pişirin onuda bir köşede ılınması icin bırakın.
  4. Milföy hamurları cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcık fındık koyulup kapatılır...
  5. Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyağı eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik fırında altı üstü iyice kızarana kadar pisirilir..
  6. Fırından cıkan sıcak hamurları 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür.AFİYET OLSUN

2 yorum:

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

Ferhat Bayram dedi ki...

tatliyi bilmem ama tatlinin ismi harbiden degisikmis (:

gonder iftar icin bana yiyelim bakalim tadi nasil