Ramazan'a Özel Tarifler - 5 / Yalancı Şöbiyet Tarifi..
Kullanılan Malzemeler:
- 10 yaprak milföy hamuru
- 1 bardak süt
- 2,5 yemek kasığı irmik
- 1/2 su bardağı fındık yada fıstıkiçi
- 3 bardak su
- 3 bardak şeker
- bir miktar tereyagı
Hazırlık
- Önce şerbeti hazırlayıp sogutmak gerekli,koyu kıvamlı bir serbet olmasına dikkat edilmeli..
- Milföyleri dolaptan çıkarıp,ılınmasını bekleyin
- Bu arada süt ve irmikten olusan kaymağı pişirin onuda bir köşede ılınması icin bırakın.
- Milföy hamurları cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcık fındık koyulup kapatılır...
- Hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyağı eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik fırında altı üstü iyice kızarana kadar pisirilir..
- Fırından cıkan sıcak hamurları 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür.AFİYET OLSUN
2 yorum:
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
tatliyi bilmem ama tatlinin ismi harbiden degisikmis (:
gonder iftar icin bana yiyelim bakalim tadi nasil
Yorum Gönder