Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
18 Ağustos 2011 Perşembe
Ramazan'a Özel Tarifler -18 / Vişneli Damla Sakızlı Muhallebi
Malzemeler:
1 yemek kaşığı sakızı macunu
500 gr toz şeker,
2 litre süt,
80 gr pirinç unu,
80 gr mısır nişastası,
150 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne,
Hazırlanışı:
Bir tencereye, toz şekeri, damla sakızını ve sütü (1 bardak kadarını ayırıp) alıp ağır ateşte karıştırarak kaynatın.
Pirinç ununu ve mısır nişastasını bir kasede karıştırın. Ayırdığınız sütü ekleyip pürüzsüzleşene dek karıştırın. Tencerede kaynayan karışımdan azar azar ekleyip kasedeki karışımı ılıtın. Ardından ip inceliğinde tencereye döküp bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Muhallebi kıvamına gelip bir taşım kaynadığında tencereyi ocak üstünden alın.
Uzun, şeffaf bardakların yarısına dek muhallebi dökün. Araya vişne ekleyin.
Kalan muhallebileri de dökün, en üstü birer adet vişne ile süsleyin. Buzdolabında soğumaya alın.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ne kadar guzel,ellerinize saglık.görüntü harıka mutlaka tadıda guzeldir.
Tatlı krizimin tutup kendimi frenlediğim günler de ne de güzel oldu bu :) Ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık Mehtap...
mrb sunum çok şık..vişneye bayılırım çok güzel ve nefis görünüyorlar..ellerinize sağlık arkadaşım:))
Yorum Gönder