28 Ağustos 2011 Pazar

Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi



Çok önceleri annemin yaptığı bir tarif.. Bu nedenle fotoğraf kalitesi biraz düşük ..




Malzemeler:


4 adet baklava yufkası
500 gr. Tel kadayıf
200 gr. İri dövülmüş ceviz yada Fındık
150 gr. Tereyağı
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı


Şerbeti için:


2 su bardağı Toz şeker
2.5 su bardağı su
5 damla limon suyu




Hazırlanışı:


Şerbetin tüm malzemesini tencereye alın, kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını sos tenceresine alın, içine sıvıyağı ekleyerek eriyene kadar kısık ateşte ısının. İlk baklava yufkasını mutfak tezgâhınıza alın, 2. yufkayı da üzerine serin. Elinizdeki tüm kadayıfı didikleyerek yufkanın yarısına kadar yayın. Üzerine tereyağını eriterek yaptığınız sostan bolca serpin ve tereyağı ile karışması için tekrar didikleyin. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek rulo yapın. 3 cm genişliğince parçalara kesin, artan tereyağına bulayarak alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde yerleştirin.Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapın.Fırın tepsisine dizin. İyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirin.Soğuk şerbeti üzerinde gezdirin, şerbetini çekince servis tabağına alarak servis yapın.Afiyet Olsun..


İyi Bayramlar

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çok guzel görünüyorlar ellerıne saglık canım.Hayırlı bayramlar.

garlutti dedi ki...

Daha çekici ve güzel fotoğraflar reçete .. .. birkaç gün bin blog dönmedi kadar .. Tatildeyim ...
ama İSPANYA ikinci vuestos BSSs ziyaret ediyorum .. .. Marimi