15 Ağustos 2011 Pazartesi

Razaman'a Özel Tarifler - 15 / Düşük Isıda Zeytinyağında Hollandaise Soslu Somon - Konfit

somon
Malzemeler (4 kişilik):

4 adet somon bifteği
1 portakal
2 dal adaçayı
500 ml Komili 0,3 Zeytinyağı
10 tane ezilmiş tane karabiber
1 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 ml Komili Çekirdeksiz Sıkma Zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu


Hazırlanışı:

Somon bifteklerini derin bir fırın kabına yerleştirin. Portakalı, kabuklarıyla yuvarlak olarak dilimleyip somonların arasına yerleştirin. Çekirdeksiz Sıkma Zeytinyağı’nı, somonların üzerini geçene dek fırın kabına dökün.

50 derecede ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin. Süre sonunda somonları yağ içinden çıkarıp tel ızgara üstüne süzülmesi için alın.

Hollandaise sos için; soğanı, karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte kaynatın. Tencere dibinde az sirke kaldığında ateş üstünden alıp süzün. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarılarını ekleyin. Çırpma teliyle dikkatlice ve devamlı karıştırın. Yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemeli. Bu duruma geldiğinde Komili 0,3′ü ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırıp yedirin.

Servis tabağına somon dilimini alıp üzerine Hollandaise sosunu dökün. Frenk maydanozu ile süsleyin.Afiyet Olsun

1 yorum:

Elif'in defterinden dedi ki...

50 derece de gerçekten pişiyor mu? Çok değişik gözüküyor. Tadını merak ettim. Ellerinize sağlık.