Malzemeler:1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu1,5 kg. tozşeker1 limon suyuHazırlanışı:Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyiindirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiği zaman servis yapın.Afiyet Olsun..
Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
25 Ağustos 2011 Perşembe
Ramazan'a Özel Tarifler - 20 / Karpuz Reçeli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder