Ramazan'a Özel Tarifler - 6 / Bülbül Konağı Tatlısı
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket k.tozu
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- aldığı kadar un
- fındık veya ceviz.
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
- derin bir kaba yoğurdu,eritilip soğutulmuş margarini,1 yumurtayı,sıvıyağı,k.tozunu ve aldığı kadar unu koyup yoğurun.iki beze yapın.ilk bezeyi açıp çay bardağıyla kesip tepsiye dizin.daha sonra 2.bezeyide açıp çay bardağıyla kesin daha sonrada ortalarını kola şişesi kapağıyla kesip tepsiye dizdiğimiz yuvarlakların üstüne koyun.üstüne yumurta sarısı sürün.daha sonra delik olan yere fındık veya ceviz koyun.170.derecede pembeleşinceye kadar pişirin.şerbet için 2 kase şeker ve 2 kase suyu koyup kestirin.birisi sıcak birisi soğuk olarak şerbeti dökün.1 gün bekletin tam şerbeti çekmesi için.afiyet olsun arkadaşlar..
2 yorum:
Ne güzel bir konak bu böyle.:)
Selamlar..
Bne bu konağa bayıldım:)Çok güzel bir tarif:)
Yorum Gönder