7 Ağustos 2011 Pazar

Ramazan'a Özel Tarifler - 7 / Püre Ve Sebze Eşliğinde Baklava Hamurunda Tavuk Sarma



Ramazan sofralarınız için harika bir lezzet ve sunum.. Bu tarifi Sofra Dergisi'nin Zamane Kahvesi'nde gerçekleştirdiği etkinlikte tarifini almış ve denemiştik.. Muhteşem bir lezzeti ve sunumu olduğunu söylemeliyim..

Malzemeler:

2 adet kemiksiz tavuk budu,
1 adet kırmızı ve sarı ince ince doğranmış dolmalık biber,
1 adet kuru soğan,
5 gr dolmalık fıstık,
5-6 dal taze fesleğen,
2 diş sarımsak veya sarımsak tozu
4 adet baklava yufkası,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Butları, rulo yaparak kullanacağımızdan önce biraz döverek inceltin. Sarımsaklar, fesleğen ve zeytinyağını bir kapta karıştırın ve bir kısmı ile etleri marine edin.
Tavaya kalan zeytinyağını koyup kızdırın. Jülyen doğradığınız renkli biberleri, piyazlık doğranmış soğanları ve dolmalık fıstıkları birlikte soteleyin. Bu harcı, marine ettiğiniz biftek haldeki tavuk butlarına paylaştırın ve rulo şekilde sarın. Birleşme noktalarını alta denk getirerek minik bir tepsiye dizin. 15 dakika pişirin. Süre sonunda fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin.
Baklava yufkalarını uzun geniş şeritler halinde kesin. Eriteceğiniz tereyağını yufkaların üzerine sürün ve yumuşamalarını sağlayın.Rahat rulo yapabilmek için baklava yufkalarını streç film üstüne koyun.Soğuttuğunuz tavuk rulolarını yufkanın üstüne koyup sıkıca rulo yapın.180 derecede pişirin.Afiyet Olsun..

Zamane Kahvesi bu yemeği, patates püresi ve sotelenmiş sebzelerden kurulmuş harç ile sunuyor..

baklava hamurunda tavuk harcı

3 yorum:

pelince dedi ki...

Çıtır çıtır nasılda güzel olur,süper gözüküyor.. karnım mı acıktı nedir :))
afiyetler olsun...

Elif'in defterinden dedi ki...

Bugün bir benzerini ben yaptım. En kısa sürede yayınlayacağım inşallah :D Ellerinize sağlık bu arada :D Gerçekten çok iç açıcı görünüyor.

Kolaymüzik dedi ki...

İstahımı kabartıyo ramazan ramazan :D