Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
26 Ağustos 2011 Cuma
Ramazan'a Özel Tarifler - 24 / Kadayıflı Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler:
Tavuk göğsü için;
1 litre süt + 1 bardak süt
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1 litre su bardağı süt
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
Üstü için;
250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.Yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyorz.Kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara kavuruyoruz. En son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.Sütümüzü ekleyip karıştıyoruz .Unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakız macunumuzu yada damla sakızımı koyup karıştırmaya devam ediyoruz.Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. çırpıyoruz.
Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.Donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder