28 Ağustos 2011 Pazar

Bayram'a Özel Tatlı Tarifleri - 6 / Midye Tatlısı



Bu tarifi daha önce denemiş ve misafirler tarafından çok olumlu ve lezzetli yorumlar almıştım.. Gülsüm ise bu tarifi aşama aşama fotoğraflamış. Buradan bakabilirsiniz..

Malzemeler: 
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Açmak İçin:Nişasta

İçi İçin:Ceviz Ve 3 yemek kaşığı tozşeker

Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1/2 limon suyu

Hazırlanışı:

İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...
Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...
Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.
Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin...
Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin....
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın....
Afiyet Olsun..

midye tatlısı

2 yorum:

mavii dedi ki...

merhaba bayramda denemk istiyorumda nasıl kesicez onu anlamadım:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

tarifin içerisinde yer alan buradan bakabilirsin kısmına tıklayarak detaylı yapım aşamalarına bakabilirsiniz..