Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
16 Nisan 2009 Perşembe
Çilek Rüyası
Kekleriniz Ziyan Olmasın..İşte Bayatlamaya yüz tutmuş yada misafirlerinizden artmış kekler için leziz bir çözüm..
Malzemeler;
7-8 dilim Sade Kek (Ben Fındıklı ve Cevizli Sade Kek'im Vardı Onu Kullandım)
Sosu İçin;
3 tepeleme yemek kaşığı chokella veya nutella
1bardak süt
Kreması İçin;
1 poşet Çilek Aromalı Krem Şanti
3/2 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin;
Çilek
Böğürtlenli ve Ahududu Aromalı Jelibon
Hazırlanışı;
Süt bir tencereye alınır ve ısıtılır,Isınırken içine chokella ilave edilerek eritilir bir sos haline gelir.
Başka bir kapta kekler ufalanır.Üzerine hazırladığımız sos dökülür Ve iyice karıştırılarak çikolatalı bir pasta harcı oluşturulur.
18 cm lik bir kalıba kek harcı sıkıca bastırarak yerleştirilir.Kalıp buzdolabına konur ve 2 saat dinlendirilir.
Daha sonra Soğuk süt ile Çilekli Krem Şanti Çırpılır.Dolaptan Çıkardığımız Kek Harcının üzerine Kremamız yayılır.Ve yine Buzdolabına kalıbımız konur ve 1-2 saat Dinlendirilir.
2 Saat Sonra kalıptan çıkarabilirsiniz Pastamızı..
Üzeri Çilek Ve Jelibonlarla Süslenir..Soğuk Olarak Servis Edilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
slm canım valla bütün yaptıkların süper görünüyor elerine sağlık... capricese haziranda gidecekmişsin ilk mi gidiyorsun? ben 5 kere gittim çok güzel bir otel gerçi şu anda biraz tadilat varmış ama siz gidene kadar biter onlar. ben bide ağustosta gideceğim rastlaşsaydık çok memnun olurdum.. gidince resimlerini çeker bloga koyarım gitmeden öğrenmiş olursun... bide söylemeden geçemiyeceğim ne kadar güzel fotoğraf çekiyorsun tebrik ederim lalelere bayıldım... çok öptüm canım..
Çok Teşekkür Ederim Beğenmene Sevindim..Evet bende çok gitmek istiyorum :) Gidersem ilk gidicem cnm.
Bu arada fotograflarımı beğendiğin için çok teşekkür ederim..Ama maalesef makina problemi yaşıyorum.Yani bu normal makinalarla bu kadar oluyor inşallah profosyonel makinama ulaşırsam Daha güzel fotograflar çekeceğim :)
Kesinikle güzel bir fikir. Bende truff yapıyorum, ama evdekiler yeter dediler, çikotop truff..nereye kadar.?
Bu pasta iyi bir fikir.Artık pastada ekliyorum :)
ellerine sağlık
sevgiler
rüya ile hayal arası gerçek üstü bir lezzet bu
ellerine sağlık
kocaman sevgilerr
Sağolasın Yeşimcim beğenmene sevindim..
Zehracım bende truf yapıyorum ay çöreği v.s
Ama başka şeylerde geliştirdim.Hatta değişik bayat kekten yaptığım bir kaç pasta tarifi daha var pastalar kısmına bakarsan.Umarım beğenirsin cnm
Çok akıllıca bir tarif israfı önlemek adına böyle şeyler de yapmalı ellerine sağlık
Evet çok haklsınız hemde lezzetli bir tarif..Hiç bir kaybınız yok :)
Yorum Gönder