5 Nisan 2009 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya Pilakisi

500 gr.kuru şeker barbunya akşamdan ıslatılır.1 büyük baş soğan ince ince doğanır ve zeytinyağında birazda sıvıyağ karıştırılarak kavrulur.Ardından 1.5 yemek kaşığı salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir,Bu sefer ben havuç koymadım,1 adet patates küp küp doğranarak ilave edilir,geceden bekletilmiş barbunyaların suyu süzülür ve yemeğimize tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 3 diş sarımsak doğranarak katılır.Düdüklü tencere veya normal tencerede iyice barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra biraz daha hakiki zaytinyağı yemeğimize ilave edilerek İster Sıcak,İster Soğuk Kıyılmış maydanoz veya dereotu ile servis edilir.Afiyet Olsun..

Buda Geçen Yıl yemeğe davet ettiğim konuklarıma yaptığım havuçlu barbunya pilakisi.. Aynı işlemler yapılır ek olarak havuç ilave edilir..

Hiç yorum yok: