5 Nisan 2009 Pazar

Peynirli Pişi


1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1.5 su bardağı ılık su

1/2 paket kuru maya (1 tatlı kaşığı dolusu kadar)

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

3 bardak un

Beyaz Peynir

Kızartmak için ;

2 bardak sıvıyağ

Hazırlanışı;

Ilık su ile maya eritilir.Peynir hariç tüm malzemeler ilave edilerek yoğurulur.Ve mayalanmaya bırakılır.

Mayalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınınır ve içine peynir parçaları konularak hamur kapatılarak yassılaştılır.hamurun kapatılmış hali ile kalınlığı 1 cm kalınlığını geçmemelidir.Aksi taktirde içi pişmez.

Daha sonra önceden kızdırdığımız yağda pişilerimiz arkalı önlü kızartılır.Sıcak servis edilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: