30 Nisan 2009 Perşembe

Sarma Keşkül Tatlısı

Photobucket


1 paket dr.outker keşkül
750 ml süt
1 poşet sade kremşanti
1/2 paket iki renkli alpella pötibör bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
Süslemek için:
Hindistan cevizi
File Badem


Hazırlanışı;

1 paket keşkül ve süt tarife göre pişirilir.Ilındıktan sonra içerisine kremşanti tozu ilave edilir ve çırpılır.

Küçük dikdörtgen borcama her tarafına hindistan cevizi serpilir.Üzerine Hazırladığımız keşkülün yarısı dökülür.Üzerine Pötübör bisküviler yerleştirilir.Daha sonra kalan keşkül üzerine dökülür.Ve en üste kakao serpilierek buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.

Dinlenen karışım tepsideki 6 eşit parçaya bölünür.Ve rulo şekilde ikiye katlanarak servis edilir.Üzerine file badem serpilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta ) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne ) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799