2 Nisan 2009 Perşembe

Osmanlı Tulumba Tatlısı


2 su b.un
2.5 su b.su
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba karşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
4 yumurta
3 yemek kaşığı dolusu margarin
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker
Şerbeti için:
4 su b.toz şeker
2.5 su b.su
1 dilim limon (ŞERBET PİŞERKEN İÇİNE ATILACAK)
HAZIRLANIŞI:
İlk önce şerbetimizi kaynatıp soğutalım...
Geniş bir tencereye 2.5 su bardağı suyu alın üzerine margarini ekleyin ve bir tatlı kaşığının ucuyla tuz ve toz şekeri ilave edin.2.5 su bardağı unu tencereye devamlı karıştırarak ilave edin. 4 -5 dk kadar pişirin ve soğumaya alın.Ilıdıktan sonra üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek elinzle yoğurarak yumurtaları iyice yedirin.Daha sonra içine 2 çorba kaşığı irmik,2 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı pirinç ununu ilave edin ve tekrar yoğurun.Karışımı şanti torbasına alın.En kalın sıkma ucu ile sıkarak 5 cm uzunluğunda mutfak makasıyla kesin.Tavaya sıvıyağı alın,sıvıyağ soğuk olmalıdır.(Şanti torbasından karışımı soğuk yağa sıkılacak) ve daha sonra altı açılarak ocağın kızartılacak.Kızaran tulumbalarımızı soğuk daha önceden kaynattığımız şerbet malzemelerini soğuk şerbete atıcaz.6-7 dk.tulumbaları şerbette bekletelim.Çok beklerse yumuşar.Daha sonra servis tabağına alalım.Afiyet Olsun.

7 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

canım 3 tane kime yetecek...biraz daha getiriver..eline sağlık...güzel ve tattlı günlerrr

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

teşekkürler.haklısın kimseye yetmez.ama son kalanlardı.bi dahaki sefere tepsiyle koyucam önünüze :) bekleyin :)

ideas4cakes dedi ki...

Valla baklavacıdan alınmış gibi gözüküyor. Süper olmuş. Eline sağlık.

lezzet sefasi dedi ki...

wallaha cok canim cekti simdi bu tatliyi

elinize saglik harika gorunuyorrr

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

teşekkürler.bir arkadaşımın kalıbını kullandım.Kendim bir kalıp alıcam bu sefer sizler için aşama aşama resimlicem faydalı olabilmesi adına..teşekkürler

Anneminikramlari dedi ki...

Meloscum bu nasil bi enerji ,nasil marifet Rabbim ne guzel vermis yetenegi,dedimya hergun sitendeyim diye:) bu tulumbalari gorunce hemen denedim ilk deneme hamurun kivamini tutturamasamda sekilleri bozuk :) lezzeti harikaydi bizlerle tarifi paylastigin icin cook tesekkurler..

Adsız dedi ki...

kafadan sıkma osmanlı tulumbası tarifi bu hakiki osmanlı tulumbası yapan türkiyede 3 kişi var ve tarifini başka kimse bilmez biri istanbulda biri izmit de biri ankara da ;) bilmeden konuşmamak lazım