9 Aralık 2011 Cuma

AŞURE

aşureee

SELAMLAR;

BU AY SİZE BOL BOL AŞURE TARİFİ VERECEĞİM :)) BU SEFERKİ TARİFİM CANIM ARKADAŞIM MUTFAKCİNİ CEMİLE'YE AİT... KENDİSİNİN BLOGUNU MUTLAKA ZİYARET EDİN VE TAKİBE ALIN.. SEVGİLER..

Malzemeler:

1/2 kg bugday
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
1 tutam tuz
1.250 gr şeker
5-6 adet incir ( aşurenin rengini karartmaması için önceden haşlayıp suyunu döktükten sonra doğrayarak kullanıyorum ben )
150 gr kuru üzüm,ceviz,kuş üzümü
15 kuru kayısı
1 elma (Minik doğranmış)
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı gül suyu
3-4 adet karanfil (bir taşım kaynatılıp süzülerek suyu kullanılacak )

Hazırlanışı:

Bugdayı,nohutu,kuru fasülyeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatıyoruz.Sabah yine ayrı ayrı kaynatıyoruz.İyice yumuşuyorlar.Bir yandan elimizin altında sürekli kaynar su bulunması gerekiyor,kıvam koyulaştıkça sulandırmamız için bu şart.Yumuşayan bugdaya haşlanmış nohut vu kuru fasülyeleri ekliyoruz.Pirinci yıkayıp ekliyoruz.Haşladığımız suyunu döküp minik dogradığımız inciri,doğranış kayısıyı,elmayı ilave ediyoruz.Pişmeye yakınken şekeri ekliyoruz.Pirinç yumuşayınca 1 çay bardağı sütümüzü,karanfil suyumuzu da ekledikten sonra aşuremize gülsuyunu gezidirp ocaktan alıyoruz.Arzu ettiğimiz gibi süsleyip komşularımızla paylaşıyoruz.Afiyet Olsun..

5 yorum:

durutarifler dedi ki...

görüntü nefis
Ellerine sağlık
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Allah kabul etsın,süslemesi çok güzel gorunuyor.

DATLIM dedi ki...

Yapanında bize sunanında ellerine sağlık :) Allah kabul etsin diyelim

Şirince Tatlar dedi ki...

ne güzel süslemişsin canım eline sağlık

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

Allah kabul etsin canım
çok şık süslenmiş görüntü muhteşem ellerine sağlık
sevgiler:)))