10 Aralık 2011 Cumartesi

Yıldız Anasonlu ve Dondurmalı İrmik Helvası



Yıldız Anasonlu ve Dondurmalı İrmik Helvası ( Fotoğrafta dondurma yoktur,arzuya göre ikram edilir)

Malzemeler:

250 gr. irmik
250 gr. toz şeker
400 ml süt
125 gram tereyağı
60 gram çam fıstığı
1 adet yıldız anason

Süsleme için:

Vanilyalı dondurma
15 gr.Toz Tarçın

Hazırlanışı:

Yağı tencerede eritin.Çam fıstığı ve irmiği çok kısık ateşte fıstıkların rengi altın sarısı olana kadar kavurun.Toz şeker, süt ve yıldız anasonu başka bir tencerede bir taşım kaynatın.
Kaynar sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin ve Tencerenin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında demlendirin.Demlendikten sonra servis tabaklarına alın.
Üzerlerine tarçın serpip vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin..Afiyet Olsun..

HELVA

4 yorum:

DATLIM dedi ki...

İrmiki tatlılarda hamur işlerinde çok kullanırım ve çok severim ellerine sağlık ...anasonda yakışmıştır eminim

pembe kekik dedi ki...

Çok nefis bir tatlı.Tam bir klasik.İnsan hiç bıkmıyor.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Helva her zaman severek yedığım bır tatlı,bu tariflede çok guzel olmuş ellerıne saglık canım.

Unknown dedi ki...

İRMİK HELVASINA BAYILIRIM AMA BEN BU ANASONU HİÇBİRŞEYDE SEVEMEDİM MALESEF.
ELLERİNE SAĞLIKCANIM