Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
10 Aralık 2011 Cumartesi
Yıldız Anasonlu ve Dondurmalı İrmik Helvası
Yıldız Anasonlu ve Dondurmalı İrmik Helvası ( Fotoğrafta dondurma yoktur,arzuya göre ikram edilir)
Malzemeler:
250 gr. irmik
250 gr. toz şeker
400 ml süt
125 gram tereyağı
60 gram çam fıstığı
1 adet yıldız anason
Süsleme için:
Vanilyalı dondurma
15 gr.Toz Tarçın
Hazırlanışı:
Yağı tencerede eritin.Çam fıstığı ve irmiği çok kısık ateşte fıstıkların rengi altın sarısı olana kadar kavurun.Toz şeker, süt ve yıldız anasonu başka bir tencerede bir taşım kaynatın.
Kaynar sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin ve Tencerenin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 1 saat oda sıcaklığında demlendirin.Demlendikten sonra servis tabaklarına alın.
Üzerlerine tarçın serpip vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin..Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
İrmiki tatlılarda hamur işlerinde çok kullanırım ve çok severim ellerine sağlık ...anasonda yakışmıştır eminim
Çok nefis bir tatlı.Tam bir klasik.İnsan hiç bıkmıyor.Sevgiler.
Helva her zaman severek yedığım bır tatlı,bu tariflede çok guzel olmuş ellerıne saglık canım.
İRMİK HELVASINA BAYILIRIM AMA BEN BU ANASONU HİÇBİRŞEYDE SEVEMEDİM MALESEF.
ELLERİNE SAĞLIKCANIM
Yorum Gönder