Merhabalar;
Geçtiğimiz günlerde MSA'da gerçekleştirilen Yılbaşı Yemekleri Pril Etkinliğinde yaptığımız tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum..
Malzemeler:
3-4 Kişilik
200 gram Arborio pirinç1/2 ince doğranmış kuru soğan
3-4 Kişilik
200 gram Arborio pirinç1/2 ince doğranmış kuru soğan
1-1,5 litre tavuk suyu ya da sebze suyu
100 ml su karıştırılmış Elma Sirkesi ( Yarı Yarıya )
100 gr. çimçim karides (ufak)
50 gr. kestane püresi
30 gr. parmesan peyniri
40 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz, karabiber
Derin bir tencerenin içine zeytinyağını koyun ve ısıtın.
Soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve Renk almamalarına dikkat edin.
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
Pirinçler şeffaflaşınca sirkeyi ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırmaya devam edin.
Pirinç sirkeyi iyice çektikten sonra bir kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve kestane püresini ekleyin.
Bu arada başka bir tavada karidesleri zeytinyağında bir süre kavurup risottoya ekleyin.
4. kepçe tavuk suyundan sonra pirincin tadına bakmaya başlayın.
Her eklediğiniz kepçe tavuk suyundan sonra, sürekli karıştırmaya ve suyunu iyice çektirmeye dikkat edin.
5, ya da 6. kepçede artık pirinçleri yumuşamış olacaktır.
tavuk suyunu neredeyse bitene kadar ve risotto kremamsı bir kıvama gelip, pirinçler de pişmiş olduğunda risottoyu ocaktan alın. (Bazı zaman tavuk suyunun hepsini bazen de bir kepçe kalacak şekilde kullanabilirsiniz. Bu risottonun kıvamına bakarak anlayacaksınız.)
Ateşten aldığınız risottonun içine tereyağı ekleyip hızla karıştırın.
Parmesan da ekleyip tekrar karıştırın ve servis tabaklarına paylaştırın.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder