30 Aralık 2011 Cuma

YABAN MANTARLI RİSOTTO



YABAN MANTARLI RİSOTTO
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6 avuç dolusu arborio pirinç
1 kutu kestane mantarı
50 gr kurutulmuş porcini mantarı
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı beyaz şarap(1 yemek kaşığı elma sirkesi)
100 gr parmesan peyniri
50 gr tereyağı
sızma zeytinyağı
deniz tuzu,karabiber
aldığı kadar aromatik tavuk suyu
YAPILIŞI
Zeytinyağı tencereye alınır.İçine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir.Kavurduktan sonra pirinci yıkamadan ekliyoruz.Ocağın altını açıp şarabı ilave ediyoruz yüksek ateşte alkolü uçuruyoruz.Ayrı bir tencerede kaynayan tavuk suyunu kepçe kepçe yediriyoruz.Pirinçler çektikçe yavaş yavaş ilave ediyoruz.Yine ayrı bir yerde sotelediğimiz mantarları ilave ediyoruz.Pirinçler diri fakat pişmiş olacak şekilde ocağı kapatıyoruz.Tereyağını ve peyniri karıştırarak yediriyoruz.Afiyet olsun..