24 Aralık 2011 Cumartesi

Rokoko

 

Bu tarif Sevgili arkadaşım Gülsüm Eyerhaguya Ait...

Malzemeler:

3 çay bardağı süt

2 poşet krem şanti

4 paket ülker kakaolu piknik bisküvi

1 avuç damla çikolata

1 avuç iri parçalanmış ceviz 

Üzerinin Sosu İçin:

200 ml krema

150 gr.bitter çikolata

 

Hazırlanışı:

Önce kremşanti ile süt çırpılır.İçerisine tüm malzemeler eklenir.

Tüm malzemenin hepsini iyice karıştırıyoruz isterseniz tepsiye döşeyin isterseniz şekilli bir kalıba döşeyebilirsiniz.
Üzerine de çikolata sosunu dökünüz.. Buzdolabında pastayı buzdolabında soğutarak servis yapın.. Afiyet Olsun..

Çikolata sosu için:

Bir kutu 200 ml sıvı kremayı tencereye alın ve içine 150 gr. paket bitter çikolata koyun ateşe koyun çikolata eriyince
karıştırarak aygazı kapatın arada karıştırarak yarım saat soğutun soğudukça kıvamı koyulaşacaktır tepsiye 
döşediyseniz sosu üzerine dökün.Kalıba döşediyseniz kalıptan çıkarınca üzerine çikolata sosunu dökün.Afiyet Olsun..

 

Not: Tepsiye sererseniz daha iyi olur çünkü üzerini yaptığınız çikolata sos ile kaplarsınız sosunuzda ziyan olmaz ve daha yoğun olur.. Afiyet Olsun tekrardan...

rokoko

6 yorum:

Unknown dedi ki...

harika gözüküyor.ellerine saglık.

Kelebeğim dedi ki...

Görüntü muhteşem, ben de yapıyorum ancak içine mevsim meyveleri de yakışıyor. Sevgiler...

Sheydosh dedi ki...

Muhteşem! Cennet önüme sunulsa, yemek istediğim yegane tatlardan biri bu pasta olurdu galiba. :) Ellerinize sağlık.

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

SELAM HARIKA GÖRUNUYOR

Unknown dedi ki...

ooooooyyyyyhh yeme de yaninda yat !

seviminaskanasi dedi ki...

bunu mutlaka denemeliyimmm ... ellerine saglık nefis gorunuyor eminimki tadıda harikadırr