19 Aralık 2011 Pazartesi

Yılbaşı Menüsü : Balkabağı Çorbası



Geçtiğimiz günlerde Msa'da gerçekleşen Yılbaşı Yemekleri Pril Etkinliğinde Yaptığımız bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle..

Yılbaşı Menüsü'ne Uygun Bir Çorba Tarifi..

Balkabağı Çorbası

Malzemeler:

300gr balkabağı
200 ml tavuk suyu
70 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz-karabiber

Çorbanın son hali için :

100gr kadar balkabağı/küçük doğranmış
1 adet arpacık soğan /dilimlenmiş
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal frenk soğanı
50 gr istiridye mantarı
Tuz-karabiber

balkabağı çorbası 1


Balkabağı, tereyağı ve tavuk suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kabaklar yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin.
İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyin.
Balsamik sirkeyi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Çorbanın son hali için :
 Balkabaklarını yumuşayana kadar zeytinyağı ve tereyağda soteleyin.Soğan ve mantarları ilave edin.6-7 dk soteledikten sonra çorbaya aktarın ve çorba ılıdıysa ısıtın.Kaselere paylaştırıp frenk soğanıyla servis yapın.Afiyet olsun :)


balkabağı çorbası 2

1 yorum:

YELDA dedi ki...

balkabağını tatlıdan başka bir yerde denemedim birde böreğini yemiştim ama çorbasıda lezzetli duruyor, ellerinize sağlık..