Geçtiğimiz günlerde Msa'da gerçekleşen Yılbaşı Yemekleri Pril Etkinliğinde Yaptığımız bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle..
Yılbaşı Menüsü'ne Uygun Bir Çorba Tarifi..
Balkabağı Çorbası
Malzemeler:
300gr balkabağı
200 ml tavuk suyu
70 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz-karabiber
Çorbanın son hali için :
100gr kadar balkabağı/küçük doğranmış
1 adet arpacık soğan /dilimlenmiş
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal frenk soğanı
50 gr istiridye mantarı
Tuz-karabiber
Balkabağı, tereyağı ve tavuk suyunu tencereye alıp kaynatın.
Kabaklar yumuşayınca el blenderi ile püre haline getirin.
İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyin.
Balsamik sirkeyi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Çorbanın son hali için :
Balkabaklarını yumuşayana kadar zeytinyağı ve tereyağda soteleyin.Soğan ve mantarları ilave edin.6-7 dk soteledikten sonra çorbaya aktarın ve çorba ılıdıysa ısıtın.Kaselere paylaştırıp frenk soğanıyla servis yapın.Afiyet olsun :)
1 yorum:
balkabağını tatlıdan başka bir yerde denemedim birde böreğini yemiştim ama çorbasıda lezzetli duruyor, ellerinize sağlık..
Yorum Gönder