29 Aralık 2011 Perşembe

BÜTÜN BONFİLE MADALYONLARI JUSS SOS EŞLİĞİNDE YANINDA KREMALI ISPANAK SOTE




SELAMLAR;

YİNE BRAUN KIZLAR GECESİ TARİFLERİNDEN GELİYOR..

SEVGİLİ MEHMET ÖZER BİZLER İÇİN HAZIRLADIĞI BÜTÜN BONFİLE MADALYONLARI JUSS SOS EŞLİĞİNDE YANINDA KREMALI ISPANAK SOTE MUHTEŞEM ÖTESİYDİ..

İŞTE TARİFİ..

BÜTÜN BONFİLE MADALYONLARI JUSS SOS EŞLİĞİNDE

MALZEMELER:
Bütün bonfile(temizlenmiş ve file geçirilmiş)Macro center marketlerde hazır satılıyor.
sızma zeytinyağı
deniz tuzu ,karabiber
tereyağı
kahverengi et suyu
YAPILIŞI
Bütün bonfile zeytinyağı,tuz ve karabiberle ovulur.Fırına atabileceğiniz silikon saplı tava ocakta iyice ısıtılır.Sızma yağ dökülüp harlı ateşte bütün fileli bonfile tereyağı eklenip 3-5 dk.çevrilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk.pişirilir.Fırından çıkarılınca etin kahverengi suyu bir tencereye alınır önceden pişirilmiş başka et suyuyla beraber kaynatılır.Dilerseniz az nişasta ekleyip sosu koyulaştırabilirsiniz.Etleri halka halka kesip jüs sosla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

KREMALI ISPANAK SOTE TARİFİ

MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kutu krema
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
deniz tuzu,karabiber
az muskat rendesi
100 gr parmesan rendesi
1 çimdik toz şeker
YAPILIŞI:
Tencereye yağı döküp doğranmış soğan ve sarısakla kavuruyoruz.Ispanağı ekleyip tuz,karabiber ve toz şekeri ilave edip soteliyoruz.Ispanağı bir süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.Yine aynı tencereye kremayı koyup kaynatıyoruz.Ispanağı,muskat rendesini ve parmesanı ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet olsun.

2 yorum:

SeneminYemekleri dedi ki...

yav ne lezzetdi deyilmi. Harika bir gün geçirdik sayende canım.

Unknown dedi ki...

Mehmet Bey in mutfak bilgisine hayran kaldım ne yemeklerdi öyle yaa