Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
20 Aralık 2011 Salı
JANBONLU MISIRLI SALATA
SELAMLAR;
MALUMUNUZ YILBAŞI GELİYOR.. HANİ KUTLAYAN OLUR,KUTLAMAYAN OLUR YADA KEYFİNE MAKSAT MUHABBET OLSUN DİYE SOFRALAR KURMAK İSTEYEN OLUR DEDİK,ARKADAŞLARCA KARAR VERDİK YILBAŞI TARİFLERİMİZİ PAYLAŞMAYA...
YILBAŞINA KADAR HERGÜN FARKLI TARİFLERLE KARŞINIZDAYIZ :))
BUGÜN YILBAŞI SORANIZA UYGUN BİR MEZE TARİFİ İLE DEVAM EDİYORUZ..
TARİFİMİZ CANIM ARKADAŞIM FUNDA'YA AİT...
MALZEMELER:
200gr dana jambon
5 adet sosis
1 kg haşlanmış mantar
1 su bardağı kokteyl zeytin dilimleri
2 kutu mısır
10-15 adet kornişon turşu
1 limon
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
SOSU:
8 yemek kaşığı süzme yoğurt
5 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,nane
YAPILIŞI:
Jambon julyen şeklinde şerit halinde kesilir.Diğer malzemeler halka halka doğranır.Doğranan malzemeler limon suyu ve sızma yağla harmanlanır.Sos malzemesi karıştırılır.Salataya eklenir.Üzeri jambon ve mısırla süslenir.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder