Malzemeler:
500 gr.Salamura Asma Yaprağı
4 adet soğan
1.5 çay bardağı kadar Riviera Zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı pirinç
1/2 adet maydanoz
Nar Ekşisi,Limon Suyu
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Kaynamış Su
Hazırlanışı:
Öncelikle Bulgur ve pirinç karışımı da güzelce yıkanarak süzülür.
Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda pembeleştirilir. Salça ve baharatlar eklenir ve karıştırılır. Bulgur ve pirinç karışımı da eklenir. Son olarak kıyılmış maydanoz konulur. Tuzu eklenip iyice karıştıktan sonra çok az üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır. Sarmayı pişireceğimiz tencerenin en altına ayırdığımız asma yaprakları serilir... Asma Yaprakları isteğe bağlı iri veya ince şekilde olarak sarılır. Sarma işlemi bittikten sonra en üstüne biraz tuz, sıvıyağ ve kaynattığımız su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra biraz dinlendirip hafif ılınınca servis edilir. Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerine sağlık canım :)
Sarmada bulgur pirinç karışımı güzel oluyor.Çok da güzel sarmışsın.Ellerine sağlık.
çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
Canım,
ellerine sağlık. Kayınvalidemde böyle yapardı. Muhakkak arasına bulgur eklerdi. Daha da lezzetli olurdu. Geçmişe gittim.
Sevgiyle kal.
Yorum Gönder