Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
30 Aralık 2011 Cuma
VOLCANO ÇİLEK SOS VE VANİLYALI DONDURMA EŞLİĞİNDE
MALZEMELER(10 kişilik)
5 yumurta
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter,fındıklı,portakallı)çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı
MALZEMELER:
Tereyağını eritip içine rendelenmiş çikolataları ilave ediyoruz.Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip Braun multiguik 5 ile çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dk.çökmeden alınır.
ÇİLEK SOS İÇİN:
500 gr dondurulmuş çilek
2 su bardağı toz şeker
Az nişasta
Çilek şurubu ya da çilek esansı
YAPILIŞI:
Çilekler şekerle pişirilir.Püre haline getirilir.Kıvamı koyulaştırmak için nişasta kullanabilirsiniz.Az miktarda çilek şurubu ilave edilir.Servis edilir.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla.. Nice nice yıllara.
Umarım yüreğinizin ışıl ışıl olduğu bir yıl geçirirsiniz.
Yorum Gönder