Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
29 Aralık 2011 Perşembe
KAYISILI, MÜRDÜM ERİKLİ, PORTAKALLI PİLİÇ
KAYISILI, MÜRDÜM ERİKLİ, PORTAKALLI TAVUK
MALZEMELER
1 ad. bütün tavuk
10-12 ad. kuru kayısı
10-15 ad. kuru mürdüm eriği
2 ad. portakal
1 ad. kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz
YAPILIŞI
Mürdüm eriğini yarım saat önceden suya koyun. Tereyağını geniş ve yayvan bir tencerede eritin. İçine çok ince kıyılmış soğanı ve doğranmış sarımsağı ilave edin Ve biraz kavurunuz.Tavuğu tencereye koyun ve kızarıncaya ve pişinceye kadar, orta ateşte sürekli çevirerek kızartınız.. Daha sonra tavuğu kızarttığımız tencerenin içine Kayısı, mürdüm eriği ve soyulmuş halka şeklinde doğranmış bir portakalı ve diğer bir portakalın suyunu, pulbiberi ve tuzu ilave edin ve üzerine Bir su bardağı su koyun. Tavuğuda içerisine koyup ,Kısık ateşte 40 dak. pişirin.Piştiktan sonra tavuğu servis tabağına alın,tenceredeki sosu tavuğun üzerine dökerek servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin.. Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Güzel bir sunum. Ellerine sağlık
Nefisss olmuş.
Gerçekten son derece başarılı
Ellerine sağlık
Sevgiler
Yorum Gönder