Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
13 Aralık 2011 Salı
Nar Ekşili ve Limonlu Piliç But
Malzemeler:
4 adet kemiksiz piliç but
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 dal taze fesleğen
7 dal taze kişniş
4 diş sarımsak
100 gr. arpacık soğan
100 ml. zeytinyağı
Tuz VE karabiber
Garnitür için:
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Beyaz biber
HAZIRLANIŞI:
Fesleğen, kişniş ve sarımsakları ince ince kıyıp bir kaba alın.Arpacık soğanları soyup yatay olarak kesin ve yeşilliklere ekleyin.Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve karışıma ilave edin.
Nar ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağını da ekledikten sonra iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışım ile açılmış tavuk butlarını 20 dakika marine edin.
Tavukları bir tepsi içerisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Garnitür için soğanları soyup küp küp doğrayın.
Tavaya şekeri koyup orta ateşte rengi değişene kadar bekleyin.
Soğanları üzerine ekleyin ve soğanlar iyice karamelize olana kadar kavurun.
Nar ekşili ve limonlu tavuk butları, hazırladığınız karamelize soğanlar eşliğinde sıcak olarak servis edin.. Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Nar ekşisi...değişik..
Tadını merak etmemek elde değil..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun.
ellerine sağlık canım öpüldünüz
piliç but nefisss olmuş sunumda iştah kabartıyor bayıldım...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Tavuk denilen meretin her bir şeyi lezzetli oluyor be :) Ellerinize sağlık.
mmmm çok farklı ellerine sağlık
mmm nefis görünüyor elinize sağlık
Yorum Gönder