30 Aralık 2011 Cuma

Pastırmalı Humuslu Kanepe




Pastırmalı Humuslu Kanepe

Komşu fırın ile Msa 'da gerçeleştirdiğimiz etkinlikte yaptığımız bir tarif...

Pastırmalı Fıstıklı Humuslu Kanepe

MALZEMELER:
300 gr haşlanmış ya da konserve nohut
100 gr tahin
100gr sızma zeytinyağı
10 gr kırmızı biber (üzeri için )
4-5 diş ssarımsak
2 adet limon
tuz
4 dilim çemensiz pastırma
15 gr dolmalık fıstık
15 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Nohutu,kabuklarından ayırın.Blenderla püre haline getirin.Sarımsağı,havan yardımıyla püre yapın.Tahini ve sarımsağı nohut püresine ekleyerek karıştırın.Biraz tuz ekleyin.Ardından limon suyu ekleyerek zeytinyağı ile karıştırın ve azar azar nohutlu karışıma yedirin.Pastırmaları ince ince kesin ve tavada kzıartın.Tereyağını başka bir tavada eritin ve kırmızı toz ya da pul biberle dolmalık fıstığı kavurun.Simit ya da istediğiniz çeşit bir ekmekle servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: