Birikmiş Fotoğraflar,Tarifler gözümü yoruyor..Bugün Sizlere 2 Tarif vereceğim ..Biri Bsküvili Pasta Biride Barbunya İdi..
Ne Zor şey bu blogculuk..Çek Çek..Koy Koy Bitmiyorr :) Bitemiyoorr..
Zeytinyağlı barbunyayı genelde şekerle yaparlar..Ben mümkün oldugunca acılı hatta çok tatlı olmasın diye az havuçlu yaparım..
Geçtiğimiz yaz Kayınvalidemin bana pazardan aldığı barbunyalar difrizimde duruyordu..Artık difrizi yavaş yavaş boşaltmamın zamanı gelmişti :)
Geçen hafta Eşimin hemde benim ortak arkadaşlarımız geldi..Öylesine bir akşam yemeği idi çünkü geç haber vermişlerdi..Pratik olsun diye Mantar Çorbası,Köfte Tava,Mısırlı Pilav ve Zeytinyağlı Barbunya vardı menümde..Birde Tatlı Olarak Dondurmalı Pasta :)))
Şimdi Geçelim Barbunya Tarifimize;
Malzemeler;
2 Kg.Kabuklu Halde Taze Barbunya (Ayıklanmış 1.5 kg vardır)
1 Yemek kaşığı dolusu Yonca Domates Salçası
1 adet Küçük Acı Biber Turşusu
1 adet Havuç
1 Adet Soğan
Tuz
1/2 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
Üzerine Gezdirmek için Hakiki Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Barbunyalarımız ayıklanır ve bir taşım ocakta suyla kaynatılır.Suyu süzülür.
Soğanımız minik minik doğranır ve ayçiçek yağında kavrulur.Ardından salçamız ve minicik doğranmış ilave edilir (yemeğe acılık verecektir )
Ardından minik minik küp küpü doğranmış havuçlar ve süzdüğümüz barbunyalar ilave edilir.Üzerini 3-4 cm geçecek kadar kaynamış su ilave edilerek yemeğimiz pişirilir.Ocağı kapattıktan sonra üzerine Hakiki Zeytinyağı gezdirilir.Sıcak veya soğuk olarak üzeri maydanoz ile süslenerek servis edilir.Afiyet Olsun..
Akşam Menümden;
Mantar ÇorbasıCarte D'or Karemelli Kaymaklı Nefis Dondurmalı Pasta
18 yorum:
Eline sağlık nefis gözüküyor.mm canım çekti .yapiiim hemen
ımmmm bayılırım barbunyaya,menünüzde tam bana göre olmuş.ellerinize sağlık
barbunya harika,mantarıda her haliyle severim pastaya diyecek söz yok süpr görünüyor misafirler afiyetle yemişlrdir.
ellerine sağlık
sevgili kardeşim,sende benim gibi acı sevenlerdensin demek ki :)
kışın acı pulbiberi,yazı acı sivri biberi soframdan eksik etmem,barbunya çok nefis görünüyor,elinize sağlık.
Ben de çok severim zeytinyağlı barbunyayı.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
şekerim ne güzel görünüyor.. eline sağlık.. çok tatlı olmaması bence de harika oluyor..
sevgiler...
Canım ikiside enfes ellerine sağlık
çok öpüyorum...
ellerinize sağlık.çok severim.sevgiler.afiyet olsun.
Ellerine sağlık bayılırım barbunya ya ben barbunyayı alıp cekılsem bir kenara ..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle..
ellerine saglık canım.nefis gözküyor.
Çok özür dilerim öyle karışık bir dönemdeyimki bilgileri yollamayı ihmal ettim, hatta kadınlar gününüzü kutlamayı da atladım, afedersiniz.
Şu anda herhangibir terslik yok geleceğim Allahın izniyle.
Onuncu köyün adamı,
Hiç önemli değil hepimiz bazen unututrz işlerimiz olur :)
Bekliyoruz :)
Hilalcim;
Teşekkürler
Çelebi74 ;
Teşekkürler
Zuhalcim;
Teşekkürler
Deryacım;
Teşekkürler
Hayat cemresi;
ziyaretin için teşekkürler kardeşim
umutlu hayat;
Teşekkürler
Filizcim;
Teşekkürler;
Deryacım;
Teşekkürler
Eylemcim ;
Teşekkürler
Yemek Yapalım ,
Teşekkürler
Sevilcim;
Teşekkürler
tüm arkadaşlarım yorumlarınız için ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler
Canım tüm mamaların nefis. Barbunyayı ben hem acılı da yaparım hemde tatlı da. Malum izmirli olunca şeker atmadan olmuyor:))
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Canım,
ellerine sağlık. Her biri diğerinden güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
Bende bu aralar bol bol barbunya, bezelye yapar oldum. Senin gibi bahar geliyor ve dolabı boşaltmak lazım:) Ellerine sağlık cnm. Sevgiler...
Yorum Gönder