15 Mart 2009 Pazar

Çiçek Kurabiye








1/2 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı un
2.5 bardak buğday nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 su bardağından çok az fazla pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao

Kakao hariç Tüm malzemeler karıştırılır.İyice yoğurulur.Hamurun 4/1 i ayrılır.Kalan 4/3 lük hamura kakao ilave edilerek iyice yoğurulur.Yağlı kağı serili tepsimize beyaz hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapılır.Bu çiçeğimizin tomurcuğu içindir.Çiçek yaprakları içinde kakaolu hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yapılır.Her tomurcuk hamurun çevresine 6 adet yaprak kakaolu hamur ile çevrelenecektir.Tomucukların ortasına tıpkı mantar kurabiye gibi kakaolu sosla boş soda şişesi ile basarak hafifen tomurcuk izlenimi verdim.Daha sonra 170 derece fırında 20 dk.pişirilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: