Malzemeler;
1 kg. dananın döşünden çekilmiş az yağlı kıyma
Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı 2 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan rendesi
Çok az maydanoz (Ben koydum koyulmayabilir)
Hazırlanışı;
Kıymaya, çekilmiş ekmek içi, su ve tuz ekleyin.Yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 1 gün saat buzdolabında dinlendirin.
Ertesi gün karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
Soğanları rendeleyin.Köfteye ilave edin.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İnce uzun şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. .
Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkartın.
Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapıp sıcak servis edin..(Ben biraz yağ koydum.Koymasamda olurmuş et kendini bırakınca yağı çıkıyor)Afiyet Olsun
Kıymaya, çekilmiş ekmek içi, su ve tuz ekleyin.Yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 1 gün saat buzdolabında dinlendirin.
Ertesi gün karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.
Soğanları rendeleyin.Köfteye ilave edin.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İnce uzun şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. .
Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkartın.
Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü ızgara yapıp sıcak servis edin..(Ben biraz yağ koydum.Koymasamda olurmuş et kendini bırakınca yağı çıkıyor)Afiyet Olsun
1 yorum:
İyi de eğer kullanmicaksanız niye malzemeye 1/2 bardak su yazıyorsunuz?
Yorum Gönder