7 Mart 2009 Cumartesi

Portakallı Mısırunlu Kurabiye

Malzemeler;
1.5 su b.un
1 bardak mısır unu
3 çorba oda sıcaklığında kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı ;
Tüm malzemeleri portakal suyu hariç karıştırın. Portakalın suyunu da en son üzerine ekleyerek hamurunu yoğurun. Kulak memesinden yumuşak kıvamda sarı bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin isterseniz çatalla üzerine hafif bastırıp desen verin. Önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Hiç yorum yok: