23 Mart 2009 Pazartesi

Mısırlı Barbunyalı Lahana Yemeği



1 demet kara lahanayı ince ince doğrayalım.1 baş soğanı doğrayıp az sıvıyağda kavuralım.Üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyelim.Daha sonra ince kıyılmış lahanalarıda ekleyip,biraz kavuralım.Arkasından 2 yemek kaşığı bulgur,1 bardak haşlanmış mısır,1 bardak haşlanmış barbunya ekleyelim.Ardından 1 adet ince doğranmış havuç,1 adet küp küp doğranmış patatesi ilave edelim.Biraz kavrulduktan sonra tuz,karabiber ve pulbiberimizide ekleyelim.2 bardak su ile 2 yemek kaşığı mısır ununu karıştırıp yemeğimize ilave edelim.Ve pişirmeye devam edelim..Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: