1 paket alpella fındıklı kakaolu baton kek (Ortadan enine ikiye bölünüp,Küp Küp doğranacak)
Kreması İçin;
1 paket vaniyalı veya muzlu puding
700 ml süt (Pudingi pişirmek için 750 ml yazıyordu paket üzerinde.Pakedinizdeki belirtilen miktardan çok az süt miktarını azaltabilirsiniz koyu olması için)
1 poşet sade kremşanti
1 yemek kaşığı margarin
Üst Çikolatalı Kreması İçin;
1 paket çikolatalı dolgu kreması
300 ml süt (1.5 su bardağı)
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin;
3 adet muz
4-5 adet çilek
Hindistan Cevizi
1 çay bardağı Damla Çikolata
Hazırlanışı;
Kremşanti hariç tüm krema malzemelerini tarife göre pişiriyoruz.(Süt,puding,Margarin)
Ilınmaya Yakın pudingli kremamıza 1 poşet kremşanti tozunu ilave ediyoruz.
Daha sonra tarife göre kakao,pudra şekeri,dolgu kreması ve süt iyice çırpıyor çikolatalı üst kremamızı hazırlıyoruz.
Pudingimizi 24 cm yada 26 cm çapında bir kalıba yarısını döküyor üzerine küp doğranmış keklerimizi diziyoruz.üzerine kalan kremayı döküyoruz.Daha sonra 2 adet dilimlenmiş muzu üzerine diziyor en son çikolatalı kremamızı üzerini kapatıyoruz.Üzerine Hindistan cevizi serpip,çikolata damlası,Muz ve Çilek İle süslüyoruz.1 gece yada en az 6-8 saat dinlendirip servis yapıyoruz..Afiyet Olsun..
Not:Kekler arasında küp küp olduğu için görünümüde kremayla siyah beyaz hoş bir görüntü oluyor..Ayrıca baton kek yerine hazır kakaolu pastabanda kullabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder