11 Mart 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler;

1/2 kg. temizlenmiş, ayıklanmış,limonlu ve sirkeli suda bekletilmiş bamya (1/2 limon suyu ve çok az sirkede beklerse yemeğin içinde bamyalar uzaması azalır)
3-4 domates,
Kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
1 baş kuru soğan,
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 adet acı sivri biber
1 litre kaynamış su ve tuz

Hazırlanışı:

Soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.Suyu ilave edin. limon ve sirkeyi ekleyin. Ardından limonlu ve sirkeli suda bekletilmiş bamyaları süzüp ilave edin,kısık ateşte pişirin. pişmesine yakın tuzunu ilave edin.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: