15 Mart 2009 Pazar

Yalancı Tavuk Göğsü (Başka Usul)


Malzemeler;

1 litre süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşıgı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Varsa 2 adet damla sakızı

Üzeri İçin;

Çekilmiş Antep Fıstığı
Dondurulmuş Vişne

Hazırlanışı;

Tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun.8un ve yağ karışımı tel tel olana kadar.yağını püskürtene kadar kavurun) Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Ateşten alıp mikser ile 15 dakika karıştırın..Geniş bir ıslatılmış ve süzülmüş (servis esnasında dibine yapılmasın diye ) borcama yayıp, buzdolabında soğutun.Servis yapacağınız zaman Çekilmiş Antep Fıstığı ve dondurulmuş vişne ile süsleyin..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: