7 Mart 2009 Cumartesi

Haşlanmış Ve Kızarmış İçli Köfte



İç Malzemesi;
1/2 kg.orta yağlı kıyma
1/2 kg.çok ince doğranmış soğan,
1 tutam maydanoz
100 gr.margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı Tuz,
Karabiber

Hamuru için;
1 büyük kase ince köftelik bulgur
1 büyük kase irmik
1 yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz,
Su

Hazırlanışı;

Margarin eritilir ve soğanlar kavrulur,daha sonra kıymamız ilave edilir ve kıymamız soğanla özleşene kadar pişirilir.Daha sonra binber salçası,1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber ilave edilir.Ocağımızın altını kapatmaya yakın çok ince kıyılmış maydanozlarımız ilave edilir.Ve iç harcımız hazırdır.Soğumaya bırakılır.Diğer yandan İrmik ve bulgur bir tepside karıştırılır.Tuz ve irmik ve bulgur ıslanacak kadar göz kararı normal ılık su ilave edilir.Sonra yumurta ilave edilir.Yoğurulmaya başlanır.İyice özleşene kadar hamurumuz azar azar su serperek yoğurulmaya devam edilir.Ele yapışmayacak,Açılacak kıvama gelene kadar ve hatta hamur açıldığında çatlamayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak hamurumuzdan işaret parmağı ile içini genişleterek açılır,İçine hazırladığımız harçtan alabildiği kadar konulur.Sonra elimizle şekil vererek hamurumuz kapatılır.Bir yandan Bol su 3 litre kadar kaynatılır.Suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.Hazırladığımız içli köfteler içine atılır.İlk pişme esnasında köftelerimiz dibe çöker,Ve pişmeye yakın su yüzüne çıkmaya başlar,Su yüzüne çıktıntan sonra 5 dk daha pişirilir.Ve kevgirle servis tabağına alınır,Kızartmak isterseniz ise kızgın yağda kızarana dek kızartılır..Afiyet olsun..

2 yorum:

İNCİ dedi ki...

içli köfteyi her haliyle çok seviyorum.Bundan karşı komşum çok yapar.Özellikle haşlanmışını.Nefis gözüküyor ellerine sağlık:)))

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Teşekkürler İncim :) Ben özellikle haşlanmışını seviyorum hem daha hafif hem daha lezzetli oluyor..