7 Mayıs 2009 Perşembe

Patlıcan Kebap Ve Çöp Şiş Kebab :) (Kolay)


Fırında Pişerken 200 derece...
Kebab Malzemeleri;
  • 500 gr.Dana Döş Kıyma
  • 1 paket Knor Köfte Harcı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı su
Tüm malzemeler yoğurulur ve dinlendirilir...
  • 1 adet bostan patlıcanı (Siz 2 adet kullanabilirsiniz,sayıları kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • Domates Ve Sivri Biber
  • Çöp Şiş
Hazırlanışı;
Patlıcanlar alaca soyulur uzun kemer patlıcan ise halka halka doğranır,ben bostan patlıcanından yaptığım için halkaları ikiye böldüm..Tuzlu suda bekletilir,
Daha sonra çöp şişe bir patlıcan bir kıymalı harcdan avuç içi dolusu koyulur.Resimdeki gibi dizilir..
Diğer çöp şişlere arzuya göre patlıcansız olarak yapılabilir.Çöplere sadece kıyma harcından konularak yayılır.
Yada köfte şekli verilip 1 köfte bir biber bir domates olarak konulabilir.
En son üzerine sıvıyağ gezdirilir patlıcanların özellikle..
200 derece fırına verilir daha sonra 170 dereceye indirerek ağır ağır pişirilir..
Biber ve domatesleri son 15 koyun.Aksi halde yanabilir..
Pirinç yada bulgur pilavı ile sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun..

Photobucket

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

ayy ayyy ne güzel olmuş ellerine sağlık canım nefis gözüküyor:))

Zehra Gürgen dedi ki...

Kebap çok güzel, önce dışarda çektin sandım.Aşağı inince evde yaptığını anladım. evde de aslında yapılabilirmiş :)
ellerine sağlık canım.
sevgiler

Unknown dedi ki...

HARİKA BİR LEZZET KİM HAYIR DİYEBİLİRKİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Teşekkürler Hanımlar..Evet Evdede yapılabilir :)Deneyin :)