Malzemeler;
6 adet soyulup ayıklanmış enginar.
1 Büyük Baş Soğan
3 adet patates
1-2 adet havuç
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
Limon suyu
Tuz
Dereotu
Temizlenmiş Enginarlar yıkandıktan sonra içerisine limon sıkılmış su dolu bir kaba limonla ovularak atılır. Karnıyarık veya herhangi bir tencereye zeytinyağı ve minik doğranmış soğanlar eklenir. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuçlar eklenir, sonra enginarlar iç yüzeyleri tencerenin altına gelecek şekilde tencereye dizilir. Enginarların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su, şeker, tuz ve yarım limon suyu eklenerek önce harlı sonra daha sonra kısık ateşte enginarlar yumuşamaya kadar pişirilmeye bırakılır. Enginarlar yumuşamaya başladığında ise küp küp doğranmış patates ve bezelyeler eklenir. Patatesler piştiğinde enginarımız ocaktan alınır ve kendi tenceresinde soğumaya bırakılır.
Soğuyunca üzerine dereotu ile süsleyerek servis edilir.
2 yorum:
Süper gözüküyor.. Fotograflarda çok güzel istah açiyorr :))
slm canım enginarın çok lezzetli görünüyor bayılırım enginara ellerine sağlık.. evet cumartesiden beri kardeşimdeyiz bugün anneme geçeceğim pazar günüde evdeyim inş...
Yorum Gönder