Malzemeler;
1/2 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ılık su
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Alabildiği kadar Un
1 çay kaşığı toz veya yaş maya
İç Malzemeleri;
2 büyük baş soğan
500 gr.kıyma
Pulbiber,Karabiber,Tuz
Pulbiber,Karabiber,Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı Ve Yapım Aşamaları;
Su,Şeker Ve Maya eritilir.Ardından yoğurt,tuz ve un ilave edilerek hamur yoğurulur.30 dk.hamur üzerine bir bez örtülerek dinlendirilir.
Su,Şeker Ve Maya eritilir.Ardından yoğurt,tuz ve un ilave edilerek hamur yoğurulur.30 dk.hamur üzerine bir bez örtülerek dinlendirilir.
Diğer taraftan bir tavada soğan ile sıvıyağ kavrulur.Kıyma ve baharatlar ilave edilerek iyice pişirilerek iç harcı hazırlanır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler yapılır.Her hamur tavak büyüklüğünde un ile açılaradak içerisine kıyma harcından konularak kapatılır.
Teflon tavada yada sac üzerinde arkalı önlü pişirilir..Aşama Aşama Fotograflar..
7 yorum:
yanına da kocaman bir bardak ayran oh deme keyfimize
ellerine sağlık
sevgilerr
ellerine sağlık canım:)
oyy süper görünüyorlar ellerine sağlık canım çok öptüm
Çok seviyorum çok kızlar gözlemeyi..:)
meloşcum bende çok seviyorum gözlemeyi:) senin ve kayınvalidenin ellerine sağlık.kokusu buralara
geldi.sıcacık sevgiler.
Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
valla enginara ne yorum yazsam diye düşünürken gözlemeleri gördümm canımmmm ellerine sağlık harika görünüyor enginarı hiç sevmesemdegörüntü olarak güzel afiyetler olsun sevgiler
Yorum Gönder