20 Mayıs 2009 Çarşamba

Kıymalı Gözleme Ve Yapım Aşamaları

Hafta Sonu Resimlerini Yayınlamıştım..Bazı Arkadaşlarım Tarif İstedi..Sınav çıkışı eve geri döndüğümde kayınvalidem gözleme ve katmerleri yapmaya başlamıştı bile..Kapının girişinde sac ve tüpü görünce anladım hemen..Sakın Zor sanmayın herkes evinde kolaylıkla yapabilir.Bunun için bir teflon tava yada varsa evinizde sac yeterli..


Malzemeler;

1/2 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ılık su
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Alabildiği kadar Un
1 çay kaşığı toz veya yaş maya

İç Malzemeleri;
2 büyük baş soğan
500 gr.kıyma
Pulbiber,Karabiber,Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı Ve Yapım Aşamaları;
Su,Şeker Ve Maya eritilir.Ardından yoğurt,tuz ve un ilave edilerek hamur yoğurulur.30 dk.hamur üzerine bir bez örtülerek dinlendirilir.
Diğer taraftan bir tavada soğan ile sıvıyağ kavrulur.Kıyma ve baharatlar ilave edilerek iyice pişirilerek iç harcı hazırlanır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler yapılır.Her hamur tavak büyüklüğünde un ile açılaradak içerisine kıyma harcından konularak kapatılır.
Teflon tavada yada sac üzerinde arkalı önlü pişirilir..Aşama Aşama Fotograflar..

Photobucket





7 yorum:

Adsız dedi ki...

yanına da kocaman bir bardak ayran oh deme keyfimize

ellerine sağlık
sevgilerr

aşevi dedi ki...

ellerine sağlık canım:)

eyerhagu dedi ki...

oyy süper görünüyorlar ellerine sağlık canım çok öptüm

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Çok seviyorum çok kızlar gözlemeyi..:)

İnci Yemek dedi ki...

meloşcum bende çok seviyorum gözlemeyi:) senin ve kayınvalidenin ellerine sağlık.kokusu buralara
geldi.sıcacık sevgiler.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

üç böcek bir çiçek dedi ki...

valla enginara ne yorum yazsam diye düşünürken gözlemeleri gördümm canımmmm ellerine sağlık harika görünüyor enginarı hiç sevmesemdegörüntü olarak güzel afiyetler olsun sevgiler