4 Mayıs 2009 Pazartesi

Vişneli Tavuk Göğsü

İşte yaz aylarında sizleri serinletecek leziz bir Sütlü Tatlı..
Karanlık bir ortamda çekim yaptığım için resimlerim biraz soluk çıktı..Bu sıralar fotograf makinası krizi yaşıyorum..Artık bana yeterli gelmiyor makinalarım :)

Neyse Alttaki yazımdada bahsettim..Kayınvalidemlerde yapmıştım bu tatlımı..Tatlı işleri genelde benden sorulur,bu sefer bunu yapayım dedim..

Şimdi diyeceksiniz tavuk göğsüleri neden yayılmış tabaklarda :)

Çünkü fazla dinlenmeden hatta sıcaklığı ancak gitmiş ama henüz soğumamışken servis edildi..

Bana kalsa 3-4 saat en az dinlendirirdim..Ama olmadı işte..Olsun yumuşaktı ama kaşıkla yenecek kıvamda gerçekten çok güzeldi..

Ama siz benim gibi yapmayın mutlaka yaptıktan sonra mümkünse 1 gece dolapta bekletin...Sıra Geldi Tarife :)




Photobucket
Malzemeler;
2 bardak un
1.5 bardak Toz Şeker
250 gr.margarin veya tereyağı (mümkünse tereyağı kullanın)
2 litre Süt
Varsa:
2 adet damla sakızı
Vişneli Sosu İçin;
2 bardak çekirdeğinden ayrılmış vişne
2.5 bardak su
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı bugday nişastası
Hazırlanışı;
Margarin ve un derin bir tencerede tel tel olana kadar kavrulur..(20-25 dk kadar)
Daha sonra süt ve şeker ilave edilir.(Süt koyma işlemi hızlı olsun topaklanmasın,Topaklanma durumunda paniğe kapılmayın hemen el blenderinizi alın.Ve blendire vurun.Topaklanma gidecektir)
Daha sonra tavuk göğsümüz kaynayınca kısıkataşte 15 dk.daha pişirin.(Çiğ un kokusu ve tadı kalmasın) Varsa damla sakızını ilave edin.
Sonra Tavuk Göğsünü ılıtın.15 dk.mikserle iyice çırpın ki asılan bir kıvam elde edilsin..
Dikdörtgen büyük boy bir borcama tavuk göğsünü boşaltın ve yayın..
Ardından Başka bir tencerede vişne tanelerini,suyu,şekeri ve nişastayı koyun ve karıştırın.
Ocağı kısık ateşte açın ve kaynayana dek pişirin.
Kaynadıktan sonra 5 dk.daha pişirin ve ocağın altını kapatın.Sos ılınınca Tavuk Göğsü Tatlımızın üzerine eşit miktarda yayın...
Buzdolabında mümkünse 1 gece veya 4-5 saat dinlendirerek ve dilimleyerek servis yapın..

Photobucket

Hiç yorum yok: