Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
2 Mayıs 2009 Cumartesi
Etli Biber Ve Kabak Dolması
Malzemeler;
8-10 tane dolmalık biber
3 tane kabak
İç Harcı İçin;
400 gr.Kıyma
2 bardak pirinç
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1-2 domates rendesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Sosu İçin;
1 litre su
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Tüm iç malzemeleri karıştırılarak dolma harcımız elde edilir.
Daha sonra içi boşaltılmış kabak ve dolmalık biberlerimizin içi hazırladığımız harçla doldurulur.Harcımız çiğdir.Yayvan bir tencereye dizilir.Üzerine hazırladığımız soslu su gezdirilerek önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.Daha sonra Arzuya göre oğurt ve dereotu ile sıcak servis yapılır.
Not:Soslu su dolmaların Üzerini geçmeyecek kadar olucak.Şöylede söyleyebiliriz soslu su miktarı dolmaların yarısını biraz geçecek.Kabakları 3 e bölebilirsiniz.Daha sonra içini oyarak çıkartınız.Biberlerin saplarını bıçakla kesebilir daha sonra domates yerine bu ayırdığımız biber saplarıyla dolmalarınızın üzerini kapatabilirsiniz...Resimlerde görüldüğü gibi..Bilginize..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Cokk severimmm, enfes olmus ellerine saglik canim..
Yorum Gönder