2 Mayıs 2009 Cumartesi

Etli Biber Ve Kabak Dolması

Photobucket

Malzemeler;

8-10 tane dolmalık biber
3 tane kabak

İç Harcı İçin;

400 gr.Kıyma
2 bardak pirinç
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1-2 domates rendesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Sosu İçin;

1 litre su
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Tüm iç malzemeleri karıştırılarak dolma harcımız elde edilir.
Daha sonra içi boşaltılmış kabak ve dolmalık biberlerimizin içi hazırladığımız harçla doldurulur.Harcımız çiğdir.Yayvan bir tencereye dizilir.Üzerine hazırladığımız soslu su gezdirilerek önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.Daha sonra Arzuya göre oğurt ve dereotu ile sıcak servis
yapılır.

Not:Soslu su dolmaların Üzerini geçmeyecek kadar olucak.Şöylede söyleyebiliriz soslu su miktarı dolmaların yarısını biraz geçecek.Kabakları 3 e bölebilirsiniz.Daha sonra içini oyarak çıkartınız.Biberlerin saplarını bıçakla kesebilir daha sonra domates yerine bu ayırdığımız biber saplarıyla dolmalarınızın üzerini kapatabilirsiniz...Resimlerde görüldüğü gibi..Bilginize..

Photobucket

Photobucket

1 yorum:

camay dedi ki...

Cokk severimmm, enfes olmus ellerine saglik canim..