Malzemeler;
200 gr.Margarin
1.5 bardak un
1.5 litre süt
1.5 bardağa yakın toz şeker
Üzeri İçin;
2 Adet Dilimlenmiş kabuğu soyulmuş Şeftali
Sosu İçin;
2 bardak robottan geçirilmiş çilek püresi
2 yemek kaşığı bugday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
2.5 bardak su
Hazırlanışı;
Margarin ve un derin bir tencerede tel tel olana kadar kavrulur..(20-25 dk kadar)
Daha sonra süt ve şeker ilave edilir.(Süt koyma işlemi hızlı olsun topaklanmasın,Topaklanma durumunda paniğe kapılmayın hemen el blenderinizi alın.Ve blendire vurun.Topaklanma gidecektir)
Daha sonra tavuk göğsümüz kaynayınca kısık ateşte 15 dk.daha pişirin.(Çiğ un kokusu ve tadı kalmasın) Varsa damla sakızını ilave edin.
Sonra Tavuk Göğsünü ılıtın.15 dk.mikserle iyice çırpın ki asılan bir kıvam elde edilsin..
Dikdörtgen yada kalpli bir borcama yada arzu ettiğiniz bir kalıba tavuk göğsünü boşaltın ve yayın..
Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin..
Ardından Başka bir tencerede çilek püresini,suyu,şekeri ve nişastayı koyun ve karıştırın.
Ocağı kısık ateşte açın ve kaynayana dek pişirin..
Kaynadıktan sonra 5 dk.daha pişirin ve ocağın altını kapatın.Sos ılınınca Tavuk Göğsü Tatlımızın Ve dizilmiş şeftalilerin üzerine eşit miktarda yayın...
Buzdolabında mümkünse 1 gece veya 4-5 saat dinlendirerek ve dilimleyerek servis yapın..
1 yorum:
Şeftali, çilek, süt..hımmmm tadı ve kokusu harikadır eminim.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder